Modulaire bouw

Modulaire bouw is een efficiƫnte en duurzame keuze

Door gebruik te maken van zogenaamde modulaire bouw, ook wel voorgefabriceerde bouwelementen genoemd, verkorten we de bouwtijd met 50%. Naast de financiƫle voordelen die dit met zich meebrengt, minimaliseren we hiermee de belasting op de directe omgeving tijdens het gehele bouwtraject. Doordat een groot deel van de bouw plaatsvindt in de fabriek zijn we niet afhankelijk van weersomstandigheden. Het bouwtraject loopt dus nooit vertraging op door vorst of andere weersinvloeden.

 

Bij de ontwikkeling van de bouwelementen worden zo veel mogelijk duurzame en lokale materialen gebruikt. We besteden bij het ontwerp veel aandacht aan oplossingen die het energieverbruik beperken. Dit doen we middels trias energetica, de basisregels voor het duurzaam ontwerpen van gebouwen. Zo voorkomen we energieverspilling door goede isolatie en gebruiken we duurzame energiebronnen zoals zonneboilers en zonnepanelen.

Optimaal rendement uit uw vastgoedinvestering

Een groot voordeel van modulaire bouw is dat we de woningen eenvoudig kunnen aanpassen en uitbreiden. Bij een terugloop van de vraag naar studentenhuisvesting kunnen we de units ombouwen tot bijvoorbeeld starterswoningen. Zo verlengen we de levensduur van het bouwobject en verhogen we het rendement van de investering.

Samenstellen van de modulaire bouwelementen

De modulaire wooneenheden, met daarin bijvoorbeeld de badkamer en de keuken, worden compleet in de fabriek geassembleerd. Hierbij behouden we de vrijheid om zowel de buitenkant als het interieur van de wooneenheden te bepalen. Ook qua algemene indeling van de woonvorm is de samenstelling van de elementen tailormade. Zo kunnen we bijvoorbeeld voor studenten gemeenschappelijke ruimtes toevoegen waar de bewoners samen kunnen eten, studeren of ontspannen. Is er in een vroeg stadium al een eindbelegger of exploitant in beeld, dan kunnen we eventuele ontwerpwensen meenemen in het bouwplan.